Blog navigatie
10 veelgemaakte fouten bij semi-permanente lak

10 veelgemaakte fouten bij semi-permanente lak

10672 Weergaven
Als starter kan je geconfronteerd worden met verschillende problemen. Zo kan de semi-permanente lak die je aanbrengt snel chippen. OPI geeft je een handig overzicht van 10 veelgemaakte fouten en hoe je deze kan voorkomen. Met onderstaande tips, ben je zeker van een perfect resultaat!

Led lamp gellak

1. Je hardt de GelColor te lang of niet lang genoeg uit

Wanneer je de GelColor van OPI aanbrengt is het belangrijk dat je de uithardingstijden respecteert. Na het aanbrengen van de GelColor Stay Classic Base Coat laat je de lak gedurende 30 seconden uitharden onder de OPI Dual Cure LED/UV lamp. Hetzelfde geldt voor de kleur en GelColor Stay Shiny Top Coat.

2. Je gebruikt geen lamp van OPI

De OPI Dual Cure LED/UV lamp werd speciaal ontwikkeld voor de producten van OPI. De combinatie van de producten en de lamp, geven dan ook het beste resultaat.

opi nagelvijl

3. Foute positie in de lamp

De manier waarop de hand in de lamp geplaatst wordt, kan veel invloed hebben op de manier waarop de gellak uithardt. Het is belangrijk om de vingers plat en op de voorziene plekken te plaatsen.

4. De nagels zijn onvoldoende voorbereid

Een voorbereid man is er twee waard en dat klopt zeker bij een manicure! Pas de correcte voorbereiding toe via het OPI stappenplan ‘Voorbereiding van de natuurlijke nagel’. Ook het ontvetten van de nagel is enorm belangrijk. Wanneer de nagel van de klant te vet is, kan de lak veel sneller chippen. Reinig de nagels dan ook grondig met een Expert Touch Nail Wipe doordrongen met NAS 99 en laat drogen. Vergeet zeker niet de tip en de onderkant van de vrije rand te reinigen. Breng een laag Bond-Aid Ph Balancing Agent aan en laat volledig drogen. Gebruik ook de juiste, vetvrije zeep.

gellak aanbrengen

5. Gebruik van de verkeerde vijlen

Maak steeds gebruik van de correcte vijlen en buffervijlen. Indien je overmatig zal vijlen op de nagelplaat, dan kan je de nagel beschadigen. Wees dus steeds voorzichtig bij het bufferen van de nagel.

6. De vrije rand wordt niet voldoende geseald

Het inkapselen is enorm belangrijk voor een goede houdbaarheid van GelColor. Seal de vrije rand bij elke laag die je aanbrengt, ook bij de GelColor Stay Classic Base Coat en de GelColor Stay Shiny Top Coat. Strijk je kwastje langs de vrije rand zodat je zeker bent van een goede sealing! Laat ook steeds 1 mm vrij tussen de nagelriemen en de lak om lifting te voorkomen.

nagellakdroger

7. Te dikke lagen aanbrengen

Het is belangrijk om de lak steeds in dunne lagen aan te brengen. Indien de laag naar jouw gevoel niet dik genoeg is, kan je beter 3 dunne lagen dan 2 dikke lagen aanbrengen. Zo ben je zeker van een betere uitharding en langere houdbaarheid.

8. De klant heeft beschadigde nagels

Wanneer de nagels beschadigd zijn, bijvoorbeeld door nagelbijten of overmatig vijlen, dan kan de lak minder goed hechten. Het is belangrijk dat broze nagels de verzorging krijgen die ze verdienen. Geef de klant dus steeds het juiste advies en maak gebruik van de verzorgende gamma's van OPI, zoals de Nail Envy producten en de nagelriemolie. Plaats geen semi-permanente lak meer tot de nagels hersteld zijn.

gellak nagels

9. De klant gebruikt zijn/haar nagels als gereedschap

Hoe meer je de nagel belast, hoe sneller de lak zal chippen. Ondanks de langere houdbaarheid van semi-permanente lak, geef je best het advies mee aan de klanten om voorzichtig te zijn met hun nagels.

10. Je werkt niet per 2 nagels

Bij het aanbrengen van de GelColor kleur, werken we steeds per 2 nagels zodat het product niet de kans krijgt om terug te trekken. Door steeds af te wisselen van hand, verlies je geen tijd. Een win-win situatie dus!

Wil je de werking in je salon nog verbeteren? Volg dan zeker 1 van onze professionele opleidingen!


IK SCHRIJF ME NU IN!
Vond je deze blogpost interessant?
Geplaatst in: Tips voor salonhouders

Plaats een reactie

Login to post comments