Blog navigatie
Coronavirus: maatregels in je salon

Coronavirus: maatregels in je salon

3471 Weergaven
Hoera, je zaak is terug open! Een verademing voor de sector natuurlijk. Maar die heropening brengt ook wat onduidelijkheid en vragen met zich mee. Daarom is het belangrijk om duidelijke richtlijnen te hanteren om de veiligheid te garanderen en bezorgde klanten gerust te stellen.

1 Afspraak_mobiel.jpg


Werk op afspraak

Elk salon wordt momenteel verplicht om te werken op afspraak. Op die manier worden er geen wachtrijen gecreëerd. Vraag aan je klanten om steeds op tijd te komen. Zijn ze te vroeg en ben je nog bezig met een andere klant? Vraag dan om even buiten te wachten. Geef ook duidelijk aan dat het de bedoeling is om alleen te komen. Kindjes en partners moeten dus voorlopig even thuis blijven.

2 social distancing_mobiel.jpg


Social distancing

Eén van de belangrijkste maatregels blijft het behouden van een veilige afstand. Zorg dat er steeds 1,5m afstand zit tussen jou en de klant. Er mag enkel een uitzondering gemaakt worden als je tijdens de behandeling werkt met een plexischerm.

In het geval jouw salon meerdere tafels heeft, moeten de tafels voldoende uit elkaar staan. Daarnaast zal je de komende weken je cliënten niet fysiek kunnen begroeten. Ondanks dat je met enkele klanten intussen een goede band hebt opgebouwd, zijn een hand of kus momenteel nog niet toegestaan.



3 mondmasker_mobiel.jpg


Mondmaskers zijn verplicht

Met een mondmasker bescherm je jezelf en anderen tegen het coronavirus. Draag dus gedurende de volledige dag een mondmasker en vraag ook aan je klanten om steeds een mondmasker te dragen. Ben je op zoek naar een mondmasker dat er ook nog eens leuk uitziet? Ontdek dan snel de mondmaskers van OPI. Deze kunnen in de wasmachine gewassen worden op 60 graden en bedekken de neus, mond en kin.



4 Reinigen en ontsmetten_mobiel.jpg


Reinigen en ontsmetten

Onze handen wassen en ontsmetten is een maatregel die we intussen maar al te goed kennen. Voorzie Swiss Guard van OPI aan de inkom zodat de klant bij binnenkomst meteen zijn of haar handen kan ontsmetten. Ontsmet zelf ook je handen voor en na elke klant en gebruik bij elke klant een nieuw paar handschoenen. Vergeet ook je toolings niet te desinfecteren met de NAS99.



5a Maatregelen klant_mobiel.jpg


Maatregels voor de klant

Met bovenstaande richtlijnen ben je al op de goede weg voor het creëren van een veilige omgeving. We eindigen met nog enkele tips voor de klant. Vraag aan de klant om geen GSM op de behandeltafel te leggen, maar deze gedurende de volledige behandeling in zijn of haar zak te bewaren. Ook contant geld proberen we voorlopig even te mijden. Door contactloos te betalen vermijd je opnieuw rechtstreeks contact met de handen van de klanten.







Wil je deze richtlijnen ook duidelijk kunnen overbrengen naar je klanten? Download hier een poster in PDF formaat. Nog op zoek naar anti-corona producten?


SHOP HIER
Vond je deze blogpost interessant?
Geplaatst in: Tips voor salonhouders

Plaats een reactie

Login to post comments