Blog navigatie
Eerste hulp bij nagelproblemen

Eerste hulp bij nagelproblemen

5759 Weergaven
Zowel mannen als vrouwen kunnen last hebben van nagelproblemen. Een behandeling in je salon kan dan de oplossing zijn, maar bij bepaalde problemen verwijs je hen beter door naar een specialist. Daarom is het belangrijk om nagelproblemen te herkennen zodat je correct handelt. In deze blog ontdek je de 4 meest voorkomende nagelproblemen en hoe je ze precies behandelt.

OPI nagelriemolie

Nagelbijten


Wat? 1 van de meest voorkomende problemen is nagelbijten. Nagelbijten is een slechte gewoonte die kan leiden tot opgezwollen vingertips en een abnormaal korte en platte nagelplaat.

Hoe behandelen? Bij nagelbijten kan je de klant best een wekelijkse manicure aanraden. Gebruik sterke kleuren zoals klassiek rood of zomers oranje, hierdoor zal men minder snel geneigd zijn om te nagelbijten. Raad de klant aan om dagelijkse nagelriemolie aan te brengen zodat de huid en de nagel gevoed en gehydrateerd blijft.

OPI Infinite Shine

Psoriasis


Wat? Psoriasis is een veelvoorkomende, chronische huidaandoening waarbij de aanmaak van nieuwe huid te snel gaat. Ook op de nagel kan psoriasis zichtbaar zijn. Psoriasis kan resulteren in putjes in de nagel, loslaten van de nagel of verkleuring van de nagel.

Hoe behandelen? Klanten met psoriasis hebben baat bij een goede behandeling, maar wees voorzichtig terwijl je de behandeling uitvoert. Bij psoriasis zal de klant vaak last hebben van droge of breekbare nagels. Om deze te herstellen gebruik je best een verzorgende basecoat (Nail Envy Dry And Brittle). Daarnaast is het ook aangeraden om nagelriemolie te gebruiken zodat de nagel gehydrateerd blijft.

OPI GelColor - Gellak

Onycholyse


Wat? Een loskomende nagel heet onycholyse. Dit kan veroorzaakt worden door onder andere een allergie aan acrylaten of overdadig en agressief vijlen, wees dus steeds voorzichtig met het bufferen van de nagel.

Hoe behandelen? Bij een loskomende nagel mag je nog steeds een manicure uitvoeren, bij voorkeur met zachte tinten zodat je kan zien hoe de nagelplaat evolueert. Gaat het om een vaste klant? Houd dan de nagel goed in de gaten. Indien het probleem erger wordt, verwijs je de klant beter door naar een specialist.

Pedicure badje

Ontsteking van de nagelriemen (Paronychia)


Wat? Een nagelriemontsteking is veelvoorkomend en helaas ook pijnlijk. De ontsteking start bij een wondje (bijvoorbeeld als gevolg van nagelbijten, het te kort afknippen van de nagel of door het prutsen aan loskomende velletjes ) en eenmaal er bacteriën het wondje binnendringen kan de wonde beginnen ontsteken. Een ontsteking herken je aan de rode, opgezwollen en etterende nagelriemen.

Hoe behandelen? Voer zeker geen manicure uit bij deze klant, maar verwijs de klant door naar de huisdokter. Eenmaal het probleem volledig is opgelost, kan de klant een nieuwe afspraak inplannen.

Tips?


• Om infecties in je salon te voorkomen is het belangrijk om de toolings steeds goed te reinigen in 3 stappen (desinfecteren, steriliseren in een goedgekeurde sterilisator en reinigen met NAS99).

• Zorg dat je werkplek steeds stofvrij is, leg bij elke klant een nieuwe placemat of handdoek en vergeet zeker niet bij GelColor de lamp binnenin te reinigen met NAS99.

• Was steeds je handen en die van de klant voor de start van de behandeling.

Wil je je hier verder in verdiepen? In onze opleiding gellak komen nog meer nagelproblemen (oorzaken en behandelingen) aan bod.


IK SCHRIJF ME NU IN!
Vond je deze blogpost interessant?
Geplaatst in: Tips voor salonhouders

Plaats een reactie

Login to post comments